Nikon SB-700 kokeilussa

Nikonin uusin salamalaite SB-700 on tervetullut uutuus ja tuo isoveljestä SB-900:sta tutun erinomaisen käyttöliittymän huomattavasti edullisemmassa paketissa.
SB-700 ja SB-900 asetettuna ohjaaviksi "Master" salamoiksi.
SB-700 on täysin uusi salamalaite, eikä mikään facelift päivitys vanhaan. Käyttöliittymä on samankaltainen kuin SB-900 mallissa, jonka omistaja ei tarvitse edes käyttöohjetta SB-700:n kanssa. Uudessa mallissa on tingitty jättämällä pc-synkkapistoke pois, mutta muuten ysisatasen kaikki hyvät ominaisuudet on jätetty aina optista orjaa myöten. Langattomassa salamajärjestelmässä SB-700 osaa ohjata itsensä lisäksi kahta salamaryhmää, kun SB-900 osaa ohjata kolmea.

Mites ne tehot? No, aika mukavat. Laitoin vierekkäin SB-700:n ja SB-900:n jalustoille, molempiin samat asetukset, tehot täysille ja väläyttelin. Minoltan salamamittarin mukaan SB-700 antoi vajaan aukon verran vähemmän valoa kuin SB-900. Siis ei huono, eikä mikään pilipalisalama tehojen puolesta.

Nikon SB-700 vahvistaa ja monipuolistaa mukavasti Nikonin salamajärjestelmää, joka on kiistatta markkinoiden paras.

Palaan vielä yksityiskohtaisemmin SB-700:n käyttöön, mutta tässä yksi kuva, jonka valaisussa käytin ohjaavana salamana SB-700:aa. Molemmilta puolilta takaviistosta valaisevat salamat tekevät bootsien reunoille kiillot ja ikään kuin ääriviivat. Edestä valaisevan salaman tarkoituksena on nostaa etupuolen varjoista hieman yksityiskohtia ja antaa pientä kiiltoa etupuolelle. Halusin pitää kuvan alasävyisenä ja siksi edestä tuleva täytevalo on hyvin pienellä teholla. Tässäkin riitti hyvin kaksi ryhmää, vaikka valoja oli kolme. SB-700 ei osallistunut valaisuun, vaan toimi ainoastaan ohjaavana "Masterina" muille salamoille. Alla kaavio valoista.
 
Bloggers Team