Hyvää uutta vuotta!

Samsung EX-1, 7,8 mm ( 36 mm ), f/2.7, 1/30 s. ja ISO 200
Vuosi vaihtuu jälleen, ja luulemme siirtyvämme johonkin toiseen aikaan, mutta päivä vaihtuu toiseen aivan kuin 365 kertaa vuodessa muutenkin.

Kodachrome filmi häipyy kokonaan planeetaltamme tämän päivän jälkeen, kun viimeinenkin tätä legendaarista filmiä kehittävä laboratorio on käyttänyt prosessiin vaadittavat kemiat loppuun. Ja uutta ei tule.

Minä en Kodachromea jää kaipaamaan, koska sen ovat jo ajat sitten syrjäyttäneet paremmat filmit. Monelle minua vanhemmalle kuvaajalle Kodachrome jäänee muistoihin, koska se oli ensimmäinen heidän käyttämänsä värifilmi.
Nikon P7000, 42,6 mm ( 200 mm ), f/5.6, 1/35 s. ja ISO 411
Sulantoblog jatkaa ensi vuonnakin hyvien valokuvausjuttujen julkaisemista. Pari filmiin liittyvää juttuakin on työn alla. Kävijämäärät todistavat, että kysyntää suomenkieliselle valokuvausasialle netissä on, joten mitäpä tässä sitten jarruttelemaan.

Ohessa pari kuvaa Nikon P7000 ja Samsung EX-1 kameroilla. Molemmat ovat erinomaisia pokkareita. Samsungista kirjoitan mielipiteeni ensi vuonna ja samoin Nikonin uuden firmiksen vaikutuksista.

Hyvää uutta vuotta!
 
Bloggers Team