Katu-uskottava pitää olla, hinnalla millä hyvänsä




Lähdin kuvaamaan jälleen kerran erittäin hienoa ajoneuvoa, jonka brittiläinen autoteollisuus on iloksemme tuottanut. Vai voiko teollisuus-sanaa edes tässä tapauksessa käyttää, kun lopputuote on käsityönä tehty?

Kohde oli Aston Martin V8 vuosikertaa 1976, joka edustaa maskuliinisuuden ja testosteronin korkeampaa astetta kulkuneuvojen saralla. Kuvauskalusto piti siis valita kohteen mukaiseksi ja mikäpä tällä sektorilla edustaisi noita samoja arvoja paremmin kuin kunnon tuhti patukka, eli 400 millinen valovoimalla 2.8.

Nelisatanen hyvällä valovoimalla on kaikkien valmistajien isokokoisimpia ja kalleimpia objektiiveja. Kuvauksessa käyttämäni Nikonin valmiste painaa lähes viisi kiloa ja hinta on 9000 euron kieppeillä.

Yllä pari hätäisesti kuvattua tuotekuvaa, joissa mittakaavana on Nikon D40 kittizoomilla sekä 400 millisellä kuvattu otos Aston Martinista. Kuva autosta on käsivaralla kuvattu täydellä aukolla 2.8 valotusajan ollessa 1/500 s. Kuvanvakaaja oli kytkettynä päälle. Kamera oli Nikon D700.

Kerron lisää kokemuksia tästä mainiosta supertelestä lähipäivinä.
 
Bloggers Team