Kulmaetsin helpottaa lähikuvausta


En kovin usein tee lähi- tai makrokuvausta, varsinkaan ulkona, mutta joskus sitäkin pitää tehdä. Joissakin tilanteissa kameran okulaariin tiirailu on miltei mahdotonta, kun kamera on esim. maan tasossa tai matalalla yläviistoon. Monessa uudessa kamerassa on kääntyvä näyttö, joka helpottaa hankalissa asennoissa kuvaamista, mutta läheskään kaikissa kameroissa näyttö ei käänny.

Kulmaetsin on vanha keksintö, joka auttaa tänäkin päivänä. Joillakin kameramerkeillä on valikoimissaan kulmaetsin vielä tänäkin päivänä, mutta Hoodmanilla on tarvike-etsin, joka käy Canoniin ja Nikoniin. Saman etsimen voi sovitteella kiinnittää molempiin merkkeihin. Juuri tuo mahdollisuus oli minulle ratkaiseva tekijä.

Olen käyttänyt Hoodmanin vinkkelietsintä omiin lähikuvauksiini ja olen ollut tyytyväinen. Tarkennus tai sen varmistaminen sujuu hyvin, koska etsimessä on normaalin suurennuksen lisäksi 2,5 kertainen suurennus. Isommalla suurennuksella tosin etsinkuvan reunoja ei voi nähdä, mutta keskiosan alue, johon pääkohde useimmin sommitellaan näkyy kunnolla.

Etsinkuva tummenee jonkin verran, kun Hoodman on kiinnitettynä, mutta ongelmaksi asti vasta aivan hämärässä. Hoodman pyörii okulaarin ympäri, joten sopiva kuvausasento löytyy, vaikka kamera olisi vinossa.

Mekaaninen rakenne on vakuuttava, eikä Hoodman kulmaetsin tunnu halpatekeleeltä. Ainoa pieni moite voisi olla sovittimen hieman liian herkkä pyöriminen, kun etsin on kiinnitettynä okulaariin. Pakkauksen perusteella kampe näyttää lähinnä kertakäyttöiseltä, mutta kun pakkausmuovin kuorii, niin sisällä on ihan kunnon tuote, joka on käyttöön tehty.  Etsin sovittimineen on pienessä laukussa, jonka voi sujauttaa kameralukun sivutaskuun.
 
Bloggers Team