Kuvakisan kolme parasta

Tätä on odotettu, ja nyt odotus palkitaan. Sulantoblogin kuvakisaan tuli kiitettävä määrä kuvia, mutta enemmänkin olisi tietenkin voinut tulla. Kiitos osallistuneille. Parhaat on nyt valittu ja tuomareina toimivat valokuvaajat Jyrki Vesa, Kimmo Haimi ja Matti Sulanto.

Kisan kuvat olivat kauttaaltaan teknisesti hyvää tasoa, teräviä ja oikein valotettuja. Sommittelu ja rajauskin olivat keskimäärin kohdallaan. Kuvien sisältö oli ehkä lievästi totisen puolella, mutta mukaan mahtui kaikenlaista sisältöä. Tämä saattoi olla monelle ensimmäinen kuvauskilpailuun osallistuminen ja osallistumiskynnyskin sen mukainen.

Tässä sitten kolme parasta.
Voittajakuvan nimi on "Tarzan" ja kuvaaja on Jarno Melartin. Kuva jäi mieleen ja sitä piti katsoa toisenkin kerran. Kuvassa on ehkä lievää tekohauskuutta, mutta yritystä enemmän kuin monessa muussa. Kuvassa on tarina ja kuvaa katsoessa pitää miettiä, että mitä oikein on tapahtnut? Jarno saa palkinnoksi JAS-tekniikan kolmeen kameran kennon puhdistukseen oikeuttavan kortin.


Kunniamaninnan saa kuva nimeltä "Tapio" ja kuvaaja on Jussi Viljanen. Tämä kuva jakoi tuomariston mielipiteitä, koska se menee sarjaan oma pikku höpönassu, mutta se on kuitenkin hyvä potretti. Lyhyt terävyysalue erottaa kohteen taustasta, joka jää mukavasti pehmeäksi. Minä tosin mietin, että onko tämä normaaliobjektiivilla kuvattu, mutta koska muut tuomariston jäsenet eivät epäilleet mitään, niin minäkin vaikenin.


Kunniamaininnan saa Antti Pirisen kuva nimeltä "Kevät Helsingissä", jossa on yhteiskunnallista sanomaa. Kimmo sanoi kuvasta näin: röökit hangessa, kuva antaa ajattelemisen aihetta tupakoinnista ja roskaamisesta. Itse olisin rajannut tiukemmin, ehkä ottanut kuvaan pelkät natsat.


Onnea voittajalle sekä kunniamaininnan saaneille. Kiitos vielä kerran kaikille osallistuneille.
 
Bloggers Team